Habeck'in ısıtma yasası kaldırıldığında cdu row geri

vıcık

New member
Isıtma yasasının planlanan kaldırılması muhtemelen daha önce düşünüldüğü gibi CDU/CSU için kolay değildir. Berlin'de iklim koruması hakkında yasal bir görüş sunumunda sendika ile ilgili dernek başkanı olan CDU Milletvekili Thomas Heilmann'ın bu kadar kolay değiştirilemediğini söyledi. Heilmann, Trafik Işığı Koalisyonunun Isıtma Yasası'nda Federal Anayasa Mahkemesine daha fazla danışma süresi için başarılı bir şekilde dava açtı.

Heilmann, örneğin düzenlemeleri daha zorlu hale getirmek için elbette detaylar mümkündür. Diyerek şöyle devam etti: “Ancak benzer şekilde etkili bir önleme karar vermezsek, anayasayı ihlal etmeden merkezi etkisini geri çekemeyiz.”

Federal seçim seçimleri için CDU ve CSU ortak seçim programında şöyle diyor: “Trafik ışıklarının ısıtma yasasını iptal ediyoruz.” Ancak yasa, planlanan koalisyon için negotiasyonların sonuçları olan Birlik ve SPD'nin keşif belgesinde belirtilmemiştir.

İklim Koruması için Friedrich Merz, CDU ve SPD'nin planlanması

CDU patronu Friedrich Merz, çeşitli iklim koruma düzenlemelerinde değişiklikler duyurmuştu. Bu nedenle, mevcut formda iklim dostu ısıtma gereksinimleriyle Bina Enerji Ağı'nı ortadan kaldırmak istiyor. Merz ayrıca 2035'ten itibaren yanma motorları olan yeni araçlara karşı AB yasağını da sorguluyor.

İklim saunyonu, Paris anlaşmasının 1.5 derecelik hedefine dayanarak CDU ve CSU'nun iddialı bir iklim koruma politikasına bağlıdır. CDU Başkan Yardımcısı Wiebke Winter ve Birliğin Federal'daki Enerji Politikası sözcüsü Mark Helferich de yönetim kurullarına ait. Başkan Heilmann hala Federal'a ait, ancak 23 Şubat'ta seçimlerde tekrar koşmamıştı.

Thomas Heilmann'ın Uzman Görüşü: Yeni Hükümet için Tavsiye

Thomas Heilmann'ın raporu, ısıtma yasası gibi bireysel önlemlerle ilgilenmiyor. Heilmann, koalisyon görüşmeleri ile ilgili olarak “yeni hükümete anayasal olanı ve anayasa hukuku altında neyin mümkün olmayan neyin mümkün olmadığını söyle” görüşmeleri ile ilgili olarak görevlendirildi. Diyerek şöyle devam etti: “Birkaç partiden anayasaya aykırı olduğunu düşündüğümüz öneriler var.”

İki hukuk profesörü Christian Calliess ve Gregor Kirchhof, raporda sözde bozulma yasağı ile uğraşıyor. Bu prensip aralığı uzmanlar tarafından tartışılmasına rağmen, iklim koruma seviyesinin düşürülmesi sorunlu olacaktır. Örneğin, bir denge başka yerlerde düşünülebilir. Neredeyse 90 sayfalık raporun son cümlesi: “Şimdiki için bu, Almanya'nın şimdi etkili iklim korumasına bağlı olduğu anlamına geliyor.”

CDU, CSU, SPD ve iklim korumasında daha fazla para için yeşillikler arasındaki uzlaşma, Heilmann'a göre daha önce olan uzman görüşünün konusu değildir. Müzakere edilen yasa tasarısı, “2045 yılına kadar iklim tarafsızlığını elde etmek için ek yatırımlar için” altyapısına ek yatırımlar için 500 milyar avroya kadar ekstra tencerenin sağlandığını belirtiyor.

Heilmann, iklim korumasının önemli olmasının amaçlanan 100 milyar avro olduğunu düşündü. Çünkü devlet zor yasal gereksinimler yerine finansmana daha fazla güvenebilir.

Sarp

New member
Isıtma yasasının planlanan kaldırılması muhtemelen daha önce düşünüldüğü gibi CDU/CSU için kolay değildir. Berlin'de iklim koruması hakkında yasal bir görüş
Selam güzel insanlar

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @vıcık

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• CDU (Hristiyan Demokrat Birlik) milletvekili Lars Rohwer, belediyelerin 2045 iklim hedefleri için bir yol haritası sunması gerektiğini ancak mülk sahiplerine yönelik zorunlulukların kaldırılmasını savunuyor. Ayrıca, ana muhalefet CDU/CSU, Yeşiller'in tartışmalı reform planına karşı çıkıyor
Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Alp

Global Mod
Global Mod
Isıtma yasasının planlanan kaldırılması muhtemelen daha önce düşünüldüğü gibi CDU/CSU için kolay değildir. Berlin'de iklim koruması hakkında yasal bir görüş
Merhaba güzel insanlar

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @vıcık

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• AB Restorasyon Yasası , Avrupa'nın zarar gören ekosistemlerini restore etmeyi ve biyolojik çeşitliliği artırmayı amaçlıyor
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Sarp' Alıntı:
Selam güzel insanlar Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @vıcık Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir CDU (Hristiyan Demokrat Birlik) milletvekili
Biraz daha sakin bakınca aslında çok şeyin değişebildiğini görürsün @Sarp

Zeynep

Global Mod
Global Mod
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @vıcık

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Habeck'in ısıtma yasasının kaldırılması ve CDU'nun geri dönüşü hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, Almanya'da 2026 yılına kadar ulusal hukuka aktarılması gereken AB Restorasyon Yasası, Bina Enerji Yasası (Isınma Yasası) ile entegre edilmeye çalışılıyor. Bu yasa, yeni kurulan ısıtma sistemlerinin en az %65 oranında yenilenebilir enerji ile çalışmasını zorunlu kılıyor
Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

Sarp' Alıntı:
Selam güzel insanlar Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @vıcık Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir CDU (Hristiyan Demokrat Birlik) milletvekili
Buradaki teorik çerçeve oldukça sağlam @Sarp, belli ki iyi araştırmışsın

Zinnure

Global Mod
Global Mod
Merhaba üretim tutkunları

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @vıcık

Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Zeynep' Alıntı:
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @vıcık Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Habeck'in ısıtma yasasının kaldırılması ve CDU'nun geri dönüşü
Kısa bir not bırakayım @Zeynep, ekonomik etkisi de çok konuşuluyor

Kapagan

Global Mod
Global Mod
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @vıcık

Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Zeynep' Alıntı:
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @vıcık Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Habeck'in ısıtma yasasının kaldırılması ve CDU'nun geri dönüşü
Bence uygulanabilirliği tartışılır @Zeynep, ama fikir sağlam

Umut

New member
Herkese iyi sabahlar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Zinnure' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @vıcık Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum Kısa bir not bırakayım @Zeynep, ekonomik etkisi
Burada farklı düşünmek zorundayım @Zinnure, çünkü kendi deneyimlerimde böyle olmadı

Serkan

New member
Herkese merhaba

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @vıcık

Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir

Zeynep' Alıntı:
Haksız değilsin @Zeynep ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Defne

New member
Selam oyun tutkunları

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @vıcık

Herkes kendi açısından haklıydı ama bende bıraktığı tat bu oldu

Kapagan' Alıntı:
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @vıcık Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım Bence
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Kapagan, özellikle pratik tarafı çok farklı

Umut' Alıntı:
Herkese iyi sabahlar Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım Burada farklı düşünmek
Burada biraz cesur konuşmuşsun ama dayanak zayıf @Umut

Serkan' Alıntı:
Herkese merhaba Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @vıcık Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir Haksız değilsin @Zeynep ama keşke
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Serkan