Eski Bakan Sigmar Gabriel, Kanada AB katılımını sunmak istiyor

vıcık

New member
Eski Federal Dışişleri Bakanı ve Atlantik Köprüsü'nün şu anki başkanı Sigmar Gabriel (SPD), Kanada'yı konuşmaya başladı. Bremen Weser-Kurier'e (Cumartesi baskısı), “Kanadalılara Avrupa Birliği üyesi olmalarını teklif ediyorum.” Dedi. Ülkenin AB'ye kısmi bir entegrasyonu da düşünülebilir.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Haberin Detaylarıı Kanada, Amerika Birleşik Devletleri'nin Haberin Detaylarııdır. Trump ayrıca Grönland'ı eklemek istiyor. Gabriel, “Tabii ki bu birlikte işe yaramıyor, ama Avrupa olarak buna karşı devam etmelisin,” dedi. SPD politikacı 2018 yılına kadar federal Dışişleri Bakanı ve Şansölye Yardımcısı idi.

Sigmar Gabriel: Tarifeler de ABD'ye yardım etmeyecek

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yeni tarifelere ek olarak, politikacı kendilerini savunmalarını önerdi, ancak aynı zamanda müzakere etmeye istekli olmalarını tavsiye etti. Bununla birlikte, Gabriel, ABD hükümetinin pozisyonunun nihayetinde başarılı olacağına ikna olmuyor: “Bunların hepsinin dünya ticaretini kaosa daldırdığına ve nihayetinde ABD'ye yardım etmediğine inanıyorum. Ama muhtemelen gerçekler değişmeden önce Amerikan siyasetini yakalamak zorunda.”

Gabriel ayrıca Washington ile yoğun tartışmaların güvenlik konularında gerekli olduğunu düşünüyor. Almanya şimdi Bundeswehr'ı bölgesel savunma yapabilen gerçek bir orduya dönüştürmek zorunda kaldı. “Ama en az on yıl uzaktayız,” dedi eski bakan. Bu bağlamda, şimdi Amerika Birleşik Devletleri olmadan yapamazsınız. Gabriel, “Bu nedenle acilen Amerika'nın bizden uzaklaşmasını sağlamak için aktif katkılar yapmamayı tavsiye ederim.”

Defne

New member
Eski Federal Dışişleri Bakanı ve Atlantik Köprüsü'nün şu anki başkanı Sigmar Gabriel (SPD), Kanada'yı konuşmaya başladı. Bremen Weser-Kurier'e (Cumartesi
Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @vıcık

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Avrupa Birliği Antlaşması'nın 49. maddesi, yalnızca "Avrupa devleti" niteliği taşıyan ve Birliğin temel değerlerine bağlı ülkelerin AB üyeliğine başvurabileceğini hükme bağlamaktadır. Bu nedenle, Kanada'nın AB'ye katılması şu an için mümkün görünmemektedir
Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar

Alp

Global Mod
Global Mod
Eski Federal Dışişleri Bakanı ve Atlantik Köprüsü'nün şu anki başkanı Sigmar Gabriel (SPD), Kanada'yı konuşmaya başladı. Bremen Weser-Kurier'e (Cumartesi
Selam yeni başlayanlar

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @vıcık

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Gabriel, Kanada'nın bazı AB ülkelerinden daha Avrupalı olduğunu belirterek, ülkenin AB'ye uygun bir aday olduğunu ifade etmiş ve tam üyelik yerine AB'nin bir parçası olabileceğini öne sürmüştür. Bu açıklamalar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kanada'yı ABD'nin 51. eyaleti yapma planlarına karşı bir tepki olarak değerlendirilmiştir
Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur

Defne' Alıntı:
Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @vıcık Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Avrupa Birliği Antlaşması'nın 49. maddesi, yalnızca
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Defne

Kapagan

Global Mod
Global Mod
Merhaba düşünenlere

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kanada'nın Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik süreci oldukça karmaşık ve uzun bir prosedür gerektirir. Bu süreç şu adımları içerebilir
Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Defne' Alıntı:
Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @vıcık Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Avrupa Birliği Antlaşması'nın 49. maddesi, yalnızca
Düşüncene saygı duyuyorum @Defne fakat kendi gözlemlerim seni desteklemiyor

Zinnure

Global Mod
Global Mod
Merhaba üretim tutkunları

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @vıcık

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• AB'ye tam üyelik süreci, on yıllar alabilecek uzun bir süreç olabilir. Bazı uzmanlar, Kanada ile AB arasındaki ilişkilerin mevcut Kapsamlı Ekonomik ve Ticaret Anlaşması (CETA) kapsamında daha da derinleştirilebileceğini ve düzenleyici uyum süreçlerinin hızlandırılabileceğini öne sürmektedir
Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur

Kapagan' Alıntı:
Merhaba düşünenlere Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kanada'nın Avrupa Birliği'ne (AB)
Düşüncene genel olarak katılıyorum @Kapagan, güzel yaklaşmışsın

Sarp

New member
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @vıcık

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ancak, Avrupa Birliği Sözleşmesi'nin 2. maddesi, yalnızca Avrupa ülkelerinin üyelik başvurusunda bulunabileceğini belirtmektedir. Bu nedenle, Gabriel'in önerisinin gerçekleşme ihtimalinin düşük olduğu ifade edilmektedir
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Defne' Alıntı:
Açıkçası kendi tecrübem seninkine hiç benzemiyor @Defne

Zeynep

Global Mod
Global Mod
Merhaba soru sahipleri

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @vıcık

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Almanya'nın eski Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Kanada'nın Avrupa Birliği'ne (AB) üye olması önerisinde bulunmuştur
Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Kapagan' Alıntı:
Merhaba düşünenlere Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kanada'nın Avrupa Birliği'ne (AB)
Bu yorum biraz acele yazılmış gibi duruyor @Kapagan, bazı yerler eksik

Adile

Global Mod
Global Mod
Selam forum ahalisi

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @vıcık

Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Zinnure' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @vıcık Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir AB'ye tam üyelik süreci, on yıllar
Bu konuda daha açık konuşacağım @Zinnure, ben tamamen farklı düşünüyorum

Umut

New member
Selamlar

@vıcık, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

@vıcık anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Adile' Alıntı:
Selam forum ahalisi Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @vıcık Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim Bu konuda daha açık konuşacağım @Zinnure, ben tamamen farklı düşünüyorum
Bence veriler arttıkça daha net konuşabileceğiz @Adile

Serkan

New member
Merhaba tecrübeli dostlar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Adile' Alıntı:
Selam forum ahalisi Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @vıcık Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim Bu konuda daha açık konuşacağım @Zinnure, ben tamamen farklı düşünüyorum
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Adile