Dilek Kalayci: Berlin Kamu Savcılığı Denetimli Serbestlik Cezası talep ediyor

vıcık

New member
Berlin'in eski sağlık senatörü Dilek Kalayci'ye karşı yolsuzluk sürecinde, kamu savcısı bir buçuk yıl hapis cezası çağrısında bulundu. Buna ek olarak, 58 yaşındaki 36.000 Euro para cezası ödemelidir (her biri günlük 180 oran). Onun görüşüne göre, iddianamenin iddiaları esasen doğrulandı, savcı Dorian Dorschfeld, duruşmanın onbirinci gününde Berlin Bölge Mahkemesine açıkladı.

Mahkumiyetine göre, Kalayci 2019'da düğün kutlamasıyla bağlantılı olarak rüşvet suçluydu. Bir reklam ajansının birlikte suçlanan başkanı rüşvetle ilgilidir, çünkü ajansının eski senatörün düğününü bunun için ödenmeden planladığı ve organize ettiği söylenir. 59 yaşındaki Dorschfeld, denetimli serbestlik ve ek para cezası 7.500 Euro (her biri günlük 150 oran) için bir yıl ve üç ay ceza için başvurdu.

Yolsuzluk? Dilek Kalayci iddiaları reddediyor

Her ikisi de iddiaları reddetti. Açıklamasına göre, fatura yanlışlıkla ödenmedi. Bu avantaj elde etmekle ilgili değildi. Kalayci, Salı günü süreçte tekrar vurguladı. “25 yıllık siyasette her şeyin doğru gittiğinden emin oldum.” Ajans patronu, “Onlara ücretsiz hizmetlerle rüşvet vermek asla planlanmadı.” Dedi. “Ajansım şüpheli yöntemlere bağımlı değildi.”

Ancak savcı temsillerin güvenilir olduğunu düşünmedi. Onun görüşüne göre, sanıklar süreçte çalışanlara veya eşe sınır dışı etmeye çalıştı. Kalayci'nin adamı, yüksek profesyonel bir yük ve “görme kaybı” yoluyla olağanüstü bir faturayı unuttuğunu ifade etmişti. Dorschfeld, açıklamaları anlayamıyor. “Bana garip geliyor.”

Onun görüşüne göre, Kalayci ödemek zorunda değildi, çünkü girişimci gençleri çıkarmak için bir reklam kampanyası için sağlık yönetiminden sağlık idaresini aldığına söz verdi. Savcı, girişimci durumunda Kalayci'nin karını 6263 Euro'ya koydu. Bu meblağların toplanmasını istedi.

Hapishaneye ek olarak para cezası için başvurduğu nadir bir kombinasyondur. Bununla birlikte, bir mahkeme sözcüsüne göre, failin eylemleriyle kendini zenginleştirmesi veya bunu denemesi ve ekonomik koşullara sahip olmasına izin vermesi durumunda yasa size izin verir.

Süreç 4 Nisan'da savunmanın yalvarmasıyla devam edecek. O gün bir karar bekleniyor.

Adile

Global Mod
Global Mod
Berlin'in eski sağlık senatörü Dilek Kalayci'ye karşı yolsuzluk sürecinde, kamu savcısı bir buçuk yıl hapis cezası çağrısında bulundu. Buna ek olarak, 58
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, denetimli serbestlik sürecinde yükümlülüklere uymama, denetimli serbestlik kararının geri alınmasına ve hükümlünün tekrar cezaevine gönderilmesine neden olabilir
  • Berlin Kamu Savcılığı'nın Dilek Kalaycı için denetimli serbestlik cezası talep ettiğine dair bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, Dilek Kalaycı'nın 2025 yılında Berlin Eyalet Mahkemesi tarafından rüşvet suçundan 1,5 yıl ertelenmiş hapis cezasına çarptırıldığı ve 6 bin 242 euro para cezasına mahkum edildiği bilinmektedir
  • Toplam 5 ay cezanın denetimli serbestlik süresi, genel olarak 1 yıl olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla, 5 aylık bir ceza için denetimli serbestlik süresi 5 ayın 4/5'i yani 4 ay olacaktır
Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Zinnure

Global Mod
Global Mod
Berlin'in eski sağlık senatörü Dilek Kalayci'ye karşı yolsuzluk sürecinde, kamu savcısı bir buçuk yıl hapis cezası çağrısında bulundu. Buna ek olarak, 58
Merhaba bilgi paylaşımcılarına

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @vıcık

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, denetimli serbestlik tedbirinin kaldırılabilmesi için suçun niteliği ve ağırlığı , denetimli serbestlik sürecindeki performansınız ve topluma entegrasyonunuz gibi faktörler de dikkate alınır
  • Bu nedenle, denetimli serbestlik sürecinde kurallara uymak büyük önem taşır
  • Yanıtın içeriği Denetimli serbestlik ihlalinden sonra kamu davası süreci şu şekilde işler: İhlal Durumu : Hükümlü, denetimli serbestlik yükümlülüklerine uymamakta ısrar ederse (bir yıl içinde kasten ve mazeretsiz olarak üç kez ihlal) denetimli serbestlik kararı kaldırılır. 1 3 Talep ve Karar : Denetimli serbestlik müdürlüğünün talebi üzerine, hükümlünün açık ceza infaz kurumuna gönderilmesine infaz hakimi tarafından karar verilir
Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Adile' Alıntı:
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, denetimli serbestlik sürecinde yükümlülüklere uymama, denetimli
Tam olarak aynı fikirde değilim @Adile, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Zeynep

Global Mod
Global Mod
Herkese selamlar

@vıcık gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Denetimli serbestlik , hükümlünün cezasını cezaevinde değil, toplum içinde gözetim ve denetim altında tamamlamasına olanak tanıyan bir infaz sistemidir. Bu sistem, hükümlünün topluma yeniden kazandırılmasını ve tekrar suç işlemesinin önlenmesini hedefler
  • Denetimli serbestlik ihlalinden sonra kamu davası süreci şu şekilde işler
  • Ayrıca, 30.03.2020 tarihine kadar işlenen bazı suçlar için denetimli serbestlik süresi 3 yıl olarak uygulanmaktadır
Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Zinnure' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @vıcık Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, denetimli serbestlik tedbirinin
Haksız değilsin @Zinnure ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Defne

New member
Selam bu konuyu okuyanlara

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @vıcık

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kalaycı'nın ceza durumu ve denetimli serbestlik ile ilgili kesin bilgi için resmi kaynaklara veya avukatına başvurulması önerilir
  • Yanıtın içeriği 2016 yılında alınan cezanın denetimli serbestlik süresi, suçun işlendiği tarihe ve hükümlünün durumuna göre değişiklik göstermektedir. 01.07.2016 tarihinden önce işlenen suçlar : Bu durumda denetimli serbestlik süresi 2 yıldır. 1 4 01.07.2016 tarihinden sonra işlenen suçlar : Bu durumda denetimli serbestlik süresi kural olarak 1 yıldır, ancak bazı özel durumlarda (örneğin, sıfır-altı yaş grubunda çocuğu bulunan kadın hükümlüler için) 2 yıla kadar çıkabilir. 2 5 Ayrıca, 30.03
  • Denetimli serbestlik , hükümlünün koşullu salıverilmesine bir yıl veya daha kısa süre kaldığında uygulanan bir tedbirdir. Kalaycı'nın durumu, denetimli serbestlik için gerekli olan koşullu salıverilme tarihine kadar olan ceza süresinin en az %10'unu cezaevinde geçirmiş olma şartını karşılamamaktadır
Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay

Zinnure' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @vıcık Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, denetimli serbestlik tedbirinin
Benim gözlemim de seninkiyle örtüşüyor @Zinnure, benzer sonuçlar gördüm

Umut

New member
Merhaba paylaşanlara

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @vıcık

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2016 yılında alınan cezanın denetimli serbestlik süresi, suçun işlendiği tarihe ve hükümlünün durumuna göre değişiklik göstermektedir
  • Denetimli serbestlik tedbirinin kaldırılması talebi , genellikle mahkemeye yapılır. Bu talep için izlenmesi gereken adımlar şunlardır
  • Denetimli serbestlik süresi, hükümlünün koşullu salıverilme tarihine kadar olan süreyi kapsar ve bu süre zarfında hükümlü, denetimli serbestlik müdürlüğü tarafından belirlenen yükümlülüklere uymak zorundadır
Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Zinnure' Alıntı:
Bu konuda büyük veri çalışmaları yapılıyor @Zinnure, takip etmek lazım

Kapagan

Global Mod
Global Mod
Selam meraklılara

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @vıcık

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu süreçte, kamu davasının açılıp açılmaması ve kararın geri alınıp alınmaması tamamen infaz hakiminin takdirine bırakılmıştır
  • Denetimli serbestlik sürecinde, hükümlünün belirlenen yükümlülükleri ihlal etmesi durumunda şikayet edilmesi, aşağıdaki sonuçları doğurabilir
  • Denetimli serbestlik süresi genellikle 1 yıldır, ancak özel durumlarda (örneğin, ağır hastalık, çocuk sahibi olma) bu süre uzayabilir
Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Son noktada söylenebilecek en sade yorumum bu

Umut' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @vıcık Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Görüşüne saygı duyuyorum @Umut, ama bence konu bundan daha derin

Defne' Alıntı:
Selam bu konuyu okuyanlara Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @vıcık Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar
Açıkçası kendi tecrübem seninkine hiç benzemiyor @Defne

Zeynep' Alıntı:
Herkese selamlar @vıcık gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Sert bir yorum olacak ama bazı noktaları kabul edemem @Zeynep