Berliner uzaya başlayan ilk Alman kadındı

vıcık

New member
ABD oda gezisi şirketi SpaceX, Pazartesi günü Dünya'nın kutup bölgelerinde ilk insanlı oda görevini başlattı. Berlin'den Alman robotik araştırmacı Rabea Rogge'u da içeren dört üyeli görev “Fram2”, Pazartesi akşamı saat 9: 46'da çözüldü. (Yerel saat, Salı 3.46 Cest) Florida eyaletindeki ABD Dünya Ticari Otoritesi NASA'nın Kennedy Uzay Merkezi'nden bir Falcon 9 roketinde. Bu, SpaceX web sitesinde canlı bir yayında görüldü.

Dört üyeli mürettebat, SpaceX'ten bir Mürettebat Dragoon kapsülü kullanıyor ve bu da teknoloji milyarder Elon Musk'tan bir Falcon 9 roketi tarafından uzaya taşınıyor. Özel olarak finanse edilen görev, çok günlük bir ödevde ilk kez dünyanın kutup bölgelerini uçurur.

Görev neredeyse dört gün sürmeli ve 20'den fazla deney için kullanılmalıdır. Bu, uzaydaki ilk X -ray'leri ve ağırlıksızlık içinde mantarların üremesini içerir.

Misyon, 19. yüzyılın sonunda inşa edilen ve Arktik ve Antarktika'daki görevler için kullanılan Norveç Kutup Araştırma Gemisi “Fram” ın adını almıştır.

Ejderha ve Mürettebat, Florida'dan 90 ° dairesel bir yörüngeye fırlatacak ve gezegenimizin kutup bölgesini keşfetmek için Dünya'nın ~ 440 km'den ~ 440 km'ye gidecek pic.twitter.com/bhgk1c5cfr

– SpaceX (@spacex) 1 Nisan 2025
Rabea Rogge görevin pilotudur

Misyonun başlatıcısı ve komutanı, kripto para şirketlerinin kurucu ortağı F2Pool ve Skatyefin kurucu ortağı olarak zenginleşen Malta maceracı Chun Wang. “Fram2” için uluslararası bir ekip oluşturdu.

Bu, Wang'ı görev pilotu yapan 30 yaşındaki Berliner Rabea Rogge da dahildir. Uzaydaki ilk Alman adamdan beş yıl sonra, doktora öğrencisi bir oda görevine katılan ilk Alman kadın.

SpaceX, 2021'den beri beş özel insanlı oda görevi gerçekleştirdi: ABD milyarder Jared Isaacman adına ISS'ye üç uçuş ve Dünya Orbanına iki uçuş ve ABD Oda gezisi otoritesi NASA'nın gelecekteki başkanı. Geçen yıl, ilk uzay yürüyüşü özel bir alan görevinin bir parçası olarak “Polaris Dawn” görevinde tamamlandı.

Astronot Rabea RoggePeter Balicki/Melter.ch/DPA

Sarp

New member
ABD oda gezisi şirketi SpaceX, Pazartesi günü Dünya'nın kutup bölgelerinde ilk insanlı oda görevini başlattı. Berlin'den Alman robotik araştırmacı Rabea
Selam takip edenler

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Alp

Global Mod
Global Mod
ABD oda gezisi şirketi SpaceX, Pazartesi günü Dünya'nın kutup bölgelerinde ilk insanlı oda görevini başlattı. Berlin'den Alman robotik araştırmacı Rabea
Merhaba düşünenlere

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Sarp' Alıntı:
Selam takip edenler Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Sarp, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Kapagan

Global Mod
Global Mod
Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @vıcık

Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Alp' Alıntı:
Merhaba düşünenlere Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Sarp, diğer
Burada sana %100 katılamam @Alp, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Zinnure

Global Mod
Global Mod
Selam forum ahalisi

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Sarp' Alıntı:
Selam takip edenler Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver
Biraz daha geniş açıdan bakılmalı, olay tek yönlü değil @Sarp

Defne

New member
Merhaba tartışmaya katılanlara

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @vıcık

Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Alp' Alıntı:
Merhaba düşünenlere Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Sarp, diğer
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Alp, özellikle pratik tarafı çok farklı

Umut

New member
Selam çözüm arayanlar

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @vıcık

Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Zinnure' Alıntı:
Selam forum ahalisi Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir Biraz daha geniş açıdan bakılmalı, olay tek yönlü değil @Sarp
Bu çıkarımın altı biraz boş kalmış gibi @Zinnure, daha somut örnek iyi giderdi

Zeynep

Global Mod
Global Mod
Merhaba paylaşanlara

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @vıcık

@vıcık anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Arşivine atarsın belki, gün gelir lazım olur

Herkes kendi açısından haklıydı ama bende bıraktığı tat bu oldu

Umut' Alıntı:
Selam çözüm arayanlar Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @vıcık Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim Bu çıkarımın altı biraz boş
Aslında seni anlıyorum @Umut ama bunu her durumda geçerli görmek beni zorladı

Zinnure' Alıntı:
Selam forum ahalisi Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir Biraz daha geniş açıdan
Ben buna katılmıyorum @Zinnure, özellikle son nokta bana ters geldi

Defne' Alıntı:
Merhaba tartışmaya katılanlara Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @vıcık Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim Bana kalırsa eksik bıraktığın
Fikir güzel ama eksik kalmış @Defne, birkaç örnek daha iyi olurdu