Berlin'de Fentanyl İlk Kez: Uzmanlar Daha Fazla Dedek Korkar

vıcık

New member
Fentanil ilk kez Berlin'de bir ilaç olarak tespit edildi. Son derece güçlü ağrı kesici, etkiyi artırmak için genellikle eroin ve diğer sert ilaçlar eklenir. Fetanil, birkaç medya raporu olarak “uyumsuz” ilaç testi merkezindeki bir eroin örneğinde bulundu.

Fentanil reçeteli narkotiklerden biridir. Örneğin kanser hastalarında çok şiddetli ağrı için kullanılan yapay olarak üretilen bir opioiddir. Çözüm püskürtülebilir, tablet formunda yutulabilir veya bir burun spreyi tarafından emilebilir. Ciltte Fentany sıvaların kullanımı da yaygındır. Aşırı doz nefes almaya ve dolayısıyla ölüme yol açabilir. ABD gibi diğer ülkelerde ilacın yayılması artık bir sorundur.

Ölümcül fentanil ilaç: GSYİH polis memurlarını eğitmek istiyor

Uzmanlar, Berlin'deki polis ve sosyal hizmet uzmanlarının artık bilinmeyen zorluklarla karşı karşıya olduğundan korkuyorlar. Polis Birliği sözcüsü (GSYİH) Benjamin Jendro şunları söylüyor: “Kutunun biraz dışına bakan herkes, karfenil ve fentanil gibi sentetik opioidlerin bize öngörülebilir gelecekte sorunlar sağlayabileceğini unutabilir.

Benjamin Jendro, insan hayatını kurtarmak için polis memurları ve aşırı dozda bir karşı koyan Nalxon spreyleri tarafından uygun eğitim kurslarına ihtiyaç duyacağını söylüyor. Bunlar payacea değildir, çünkü sıklıkla karışık zehirlenmeler vardır, ancak en azından saf opioid aşırı dozlarla reaksiyona girebilmemizi sağlıyor.

Alp

Global Mod
Global Mod
Fentanil ilk kez Berlin'de bir ilaç olarak tespit edildi. Son derece güçlü ağrı kesici, etkiyi artırmak için genellikle eroin ve diğer sert ilaçlar eklenir
Selam yazanlara

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @vıcık

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Uyuşturucu maddelerinin edinimi ve dağıtımı yasa dışıdır. Sizin veya tanıdığınız birinin madde bağımlılığı varsa lütfen bir uzmandan yardım alın
Bir minik destek de benden gelsin istedim

Defne

New member
Fentanil ilk kez Berlin'de bir ilaç olarak tespit edildi. Son derece güçlü ağrı kesici, etkiyi artırmak için genellikle eroin ve diğer sert ilaçlar eklenir
Selam güzel topluluk

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @vıcık

Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Alp' Alıntı:
Selam yazanlara Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @vıcık Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Uyuşturucu maddelerinin edinimi ve dağıtımı yasa dışıdır. Sizin
Burada sana %100 katılamam @Alp, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Kapagan

Global Mod
Global Mod
Selam katılımcılar

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @vıcık

Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala

Defne' Alıntı:
Selam güzel topluluk Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @vıcık Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar Burada sana %100 katılamam @Alp, çünkü bazı bilimsel
Yine de görüşünü paylaştığın için teşekkürler @Defne, tartışmaya değer

Zinnure

Global Mod
Global Mod
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

Defne' Alıntı:
Selam güzel topluluk Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @vıcık Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar Burada sana %100 katılamam @Alp, çünkü bazı bilimsel
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Defne

Adile

Global Mod
Global Mod
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @vıcık

Zinnure' Alıntı:
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Zinnure

Serkan

New member
Selam takip edenler

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @vıcık, gerçekten emeğine sağlık

Defne' Alıntı:
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Defne

Umut

New member
Selam fikir çatıştıranlara

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @vıcık

Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Defne' Alıntı:
Katılmak zorundayım diyemem @Defne, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Sarp

New member
Selam deneyenlere

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Serkan' Alıntı:
Selam takip edenler Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @vıcık, gerçekten emeğine sağlık Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de
Bu açıklama ile birkaç yanlışımı düzelttim @Serkan, iyi oldu

Zeynep

Global Mod
Global Mod
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @vıcık

En son noktada benim bakış açıma düşen sonuç aşağı yukarı böyle

Sarp' Alıntı:
Selam deneyenlere Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Arka planda düşün diye bıraktım bunu da Bu açıklama ile birkaç yanlışımı
Çok net konuşmuşsun ama gerçek hayatta işler değişiyor @Sarp, bunu söylemeliyim

Umut' Alıntı:
Selam fikir çatıştıranlara Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @vıcık Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki Katılmak
Bazen de senin dediğinin tam tersi sonuçlar doğabiliyor @Umut, onu söyleyeyim

Serkan' Alıntı:
Selam takip edenler Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @vıcık, gerçekten emeğine sağlık Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala Bu noktada biraz fazla
Burada biraz cesur konuşmuşsun ama dayanak zayıf @Serkan